98554

لزوم تقویت بازاریابی در صنعت سیمان/ تاثیر منفی «داعش» در بازار صادراتی سیمان ایران

دنیای معدن - تولیدکنندگان سیمان در حالی زیر سایه رکود بخش مسکن با مشکل مازاد تولید مواجه شده اند که به اعتقاد آنها صادرات سیمان هم با مشکلات عدیده ای روبه رو شده و برای تحول در این بازار نیاز به بازارهای مصرف جدید احساس می شود.

در حالی تولیدکنندگان سیمان زیر سایه رکود بخش مسکن با مشکل مازاد تولید مواجه شده‌اند که دولت وعده تزریق 7 هزار میلیارد تومان به پروژه‌های عمرانی را داده است. اما در صورتی راس سیاست‌های جدید دولت برای تحقق رونق اقتصادی، تحریک تقاضا قرار گرفته که برخی از تولیدکنندگان تزریق این منابع مالی را به طرح‌های عمرانی همانند نوش‌دارو پس از مرگ سهراب می‌دانند و بر این باور هستند که اختصاص منابع مالی جدید دولت غیر از اینکه طرح‌های نیمه‌تمام را به سرانجام برساند، تاثیر چندانی در صنایع وابسته به ساختمان نخواهد گذاشت. در حالی که برخی از کارشناسان هم بر این باورند که منابعی که دولت در بسته خروج از رکود در نظر گرفته بسیار ناچیز است و اثر زیادی بر تورم نخواهد گذاشت و تورم ناشی از آن قابل کنترل خواهد بود. حتی از نگاه صاحب‌نظران این منابع همانند این است که فردی دچار سردرد شده باشد و برای آرام شدن نیاز به دو مسکن قوی داشته باشد، اما یک چهارم قرص را فقط در اختیار داشته باشد. آیا سردرد او با این میزان قرص خوب خواهد شد؟

به اعتقاد تولیدکنندگان سیمان سیاست‌های انقباضی دولت برای صنعت سیمان و بخش تولید کشور رونقی به وجود نخواهد آورد و گرچه ممکن است تزریق منابع مالی به بودجه عمرانی در سهام سیمانی‌ها در بورس تاثیر بگذارد اما بهترین رویکرد دولت می‌تواند این باشد که این منابع را به معنای واقعی در طرح‌های عمرانی هزینه کند تا رونق نسبی حاصل شود. اما مشکل بزرگی که این روزها صنعت سیمان با آن مواجه شده مازاد 20 میلیون تنی است که نه برای آن تقاضایی در داخل است و نه راه برای صادرات آن باز است. به باور آنها تنها تاکتیکی که در مقطع فعلی می‌تواند راهگشای صنعت سیمان باشد این است که مانند سال گذشته وزارت نفت به واحدهای سیمانی اعلام کند که به مدت چند روز کوره‌های خود را خاموش کنند و بابت این چند روز که صنعت سیمان گاز مصرف نکرده منابع مالی جدید در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد. از این رو هم مازاد تولید افزایش پیدا نمی‌کند و هم دولت می‌تواند بابت صادرات گازی که سیمانی‌ها در آن مقطع مصرف ندارند، درآمدزایی کند.

دیدگاهتان را بنویسید