149344

روح تازه در کالبد مرده معادن / ایجاد تور گردشگری معدنی در سنگان

دنیای معدن - مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی گفت: برنامه ریزی های اولیه برای ایجاد تور های گردشگری معدنی، در شهر مرزی سنگان انجام شده است.

به گزارش دنیای معدن، میثم کرمانی مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی با اشاره به بررسی های عمیق انجام شده و جلسات مشترک گفت:امسال، تلاش داریم با همکاری شهرداری سنگان در حوزه ایجاد تور های گردشگری در بخش معدنی در این منطقه ی خاص و سپس در سراسر استان برنامه ریزی کنیم.
او با تاکید بر همکاری موثر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در اجرای مطلوب این پروژه، افزود: ظرفیت های خوبی در حوزه گردشگری معدنی در شهر مرزی سنگان که سرشار از معادن سنگ آهن و ... است وجود دارد که باید برای استفاده بهینه از این فرصت ها، طرح های اقتصادی درآمدزا تدوین شود.
مدیر عامل سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی در توضیح طرح گردشگری معدنی، ادامه داد: با پایان استخراج، معدن تبدیل به پدیده ای متروک می شود که می تواند آسیب های زیست محیطی خاص خود را به همراه داشته باشد لکن با این مدل تهدید را به فرصت تبدیل میکنیم. با تدبیر می توان این رویه را تغییر داد و به این کالبد مرده روحی دوباره بخشید در واقع معادن چه متروک و چه فعال، قابلیت تبدیل شدن به یک جاذبه گردشگری را دارند. کرمانی بیان کرد: این امر اتفاقی که در شماری از کشور های دنیا افتاده و در پی آن فضای معدن پس از پایان استخراج، تغییر کاربری یافته است و به شکل گیری پدیده ای می انجامد که گردشگری معدنی نام دارد.
او با بیان اینکه ایجاد این طرح در خراسان رضوی و سنگان برای اولین بار در کشور توسط شهرداری ها انجام خواهد شد، تصریح کرد: اگر این طرح در ایران و مشخصاً خراسان رضوی عملیاتی شود، با توجه به پتانسیلی که برای پیاده سازی آن در شهر های مختلف وجود دارد، معادن متروک و فعال استان می تواند به عنوان جاذبه های گردشگری و منابع ایجاد اشتغال و درآمدزایی مطرح شوند. بیشتر بخوانید: بیشترین سرمایه گذاری ها در خراسان رضوی مربوط به صنایع معدنی است
مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی تاکید کرد: معادن درحال بهره برداری، استخراج و یا معادن متروکه در زمینه ژئوتوریسم قابلیت فعال شدن دارند و بدون شک سرمایه گذاری در این حوزه می تواند موجب اشتغال زایی فراگیر به ویژه برای جوانان بومی هر منطقه شود و منجر به درآمد پایدار برای شهرداری ها شوند. کرمانی با اشاره به معادن دارای ظرفیت بالقوه گردشگری دراستان اظهارکرد: معدن فیروزه نیشابور، معدن نمک عمارلو در نزدیکی معدن فیروزه و معادن سنگ آهن منطقه سنگان از جمله معادن مستعد در این زمینه به شمارمی آیند.
او به ظرفیت های تخصصی سازمان همیاری و موسسه توسعه گردشگری وابسته به این نهاد در حوزه گردشگری، افزود: در حال حاضر با همکاری شهرداری سنگان و بهره گیری از توان موسسه توسعه گردشگری، چگونگی ایجاد این طرح اقتصادی در حوزه گردشگری معدنی در حال بررسی است و قطعاً همکاری های سازمان های میراث فرهنگی، صمت و ... نقش موثری در اجرای موفق آن خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید