148011

سیمان مجد خواف، گنجی که فراموش شد

دنیای معدن - هشت سال است که شرکت سیمان مجد خواف اقدام به اخذ وکالت نامه با حق توکیل به غیر جهت اتخاذ تصمیم و اعمال حق رای در مجامع کرده است.

به گزارش دنیای معدن، درست ۱۴ سال پیش و با حمایت دولت وقت، پذیره نویسی برای خرید سهام شرکت سیمان مجد خواف آغاز شد. کمی بیشتر از دو ماه، ۵۵ هزار نفر از سراسر ایران برای خرید سهام این شرکت با یکدیگر وارد رقابت شدند. در چند مرحله پذیره نویسی و با مشارکت سهامداران حدود٥٣ میلیارد تومان فراهم شد به امید آنکه این پروژه به اصطلاح زودبازده، روزگاری نفعی برای سهامداران داشته باشد غافل از آنکه حتی در روز های پر رونق بورس، این شرکت با موقعیت ممتاز و استراتژیک خود عایدی برای آن ها نخواهد داشت و آن امید زودبازده به ناامیدی بدل خواهد شد. براساس گزارش کارگزاری بانک رفاه، ارزش این شرکت نزدیک به ۹۰۰ میلیارد تومان اعلام می شود، اما قیمت سهام شرکت کماکان زیر قیمت ذاتی و در محدوده ی قیمتی ۶۰۰ تومان نگه داشته شده است! به رغم مشارکت سهامداران در تامین نقدینگی و افزایش سرمایه شرکت، اما باز هم منفعتی نصیب سهامداران نشده است.


هم اکنون سیمان مجد خواف در ۱۱ کیلومتری خواف قرار دارد، ۵ هزار هکتار معدن آهک و ۱۵۰ هکتار زمین در اختیار این شرکت است و جز معدود شرکت های سیمانی به شمار می رود که مالکیت زمین با سند شش دانگ را در دست دارد. از مزیت های دیگر این شرکت، نزدیکی آن به معادن سنگ آهن سنگان است.
اگرچه این پروژه برای تولید روزانه بیش از سه هزار و ۳۰۰ تن سیمان که در سال بالغ بر یک میلیون تن خواهد بود، راه اندازی شد، اما اکنون با کمتر از یک سوم ظرفیت و طبق صورت های مالی ۱۲ ماهه منتهی به سال ۹۸ فقط ۲۷۶.۱۲۹ تن سیمان تولید می شود.


در سال ۱۳۸۵ مدیرعامل شرکت سیمان مجد خواف، میزان اشتغال زایی مستقیم این طرح را در دوران ساخت ۸۰۰ نفر و در زمان بهره برداری و تولید به ۳۵۰۰ نفر اعلام کرده بود و غلامحیدر ابراهیم بای سلامی رئیس هیات مدیره وقت سیمان مجد خواف نیز در سال ۹۴ اشتغال زایی این طرح را به صورت مستقیم ٤٠٠نفر و به صورت غیر مستقیم ١٠٠٠نفر عنوان کرده، اما اکنون پس از گذشت ۱۴ سال، تعداد کارکنان این شرکت زیر یکصد نفر است.
هیات مدیره شرکت سیمان مجد خواف در سال ۹۱ به اخذ وکالت نامه از سهامداران اقدام کرده؛ این وکالتنامه ها بدون ذکر تاریخ و با حق توکیل به غیر بوده و هیات مدیره در چندین نوبت در مجامع مختلف از آن ها بهره ها برده است. در این سال ها با اخذ اختیار تام و تصاحب حقوق مالکانه سهامداران، اتخاذ تصمیم و اعمال رای کرده است و منافع چندین هزار نفر را به خطر انداخته است.


این روز ها موضوع وکالتنامه به قدری با اهمیت است که چندی قبل یکی از مدیران حقوقی بورس به سهامداران هشدار داد که نهایت دقت و هوشیاری را در اعطای وکالت حق رای و حضور در مجامع بکار گیرند و جز در موارد ضروری این حق را از خود ساقط و سلب نکنند.


اکنون با این وکالتنامه های غیرمتعارف، کنترل و اداره شرکت سیمان مجد خواف به جای سهامداران، در دست عده ای است که سهام اکثریت را در اختیار ندارند و سالهاست که سهام و اداره شرکت را به صورت غیر قانونی کنترل می کنند؛ و اینگونه سیمان مجد خواف به فکر سهامداران بود...

دیدگاهتان را بنویسید