147416

واکاوی پروژه ای که رئیس جمهور افتتاح کرد

آلومینیوم جنوب در مدار افتتاح نمایشی/ کوره هایی که آتش ندارند

دنیای معدن - بعد از گذشت دو هفته از افتتاح چند پروژه توسط رئیس جمهور در فارس، حالا مشخص شده این افتتاح ها نمایشی بوده و کارخانه آلومینیوم به علت نقص، نیمه تمام است.

افتتاح نمایشی معضلی است که دامن تعدادی از پروژه های فارس را گرفته است. پروژه هایی که اگر به معنای واقعی افتتاح شوند سهم چشمگیری در توسعه منطقه و همچنین اشتغالزایی خواهند داشت.

به عنوان نمونه اخیراً بزرگترین کارخانه آلومینیوم کشور به صورت ویدیوکنفرانس توسط رئیس جمهور در منطقه ویژه اقتصادی لامرد در استان فارس افتتاح شد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت وقت در این مراسم گفت که با افتتاح این کارخانه با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن آلومینیوم در سال، تولید اسمی آلومینیوم در کشور ۷۰ درصد افزایش یافت و تولید واقعی نیز با رشد ۱۰۰ درصدی مواجه شد.

در این رهگذر رئیس جمهور نیز در این مراسم که به صورت زنده از شبکه خبر پخش می شد، افتتاح این کارخانه عظیم را از مصادیق جهش تولید خواند و با استناد به سخنان وزیر صنعت مدعی شد ایران که پیش از این در تولید آلومینیوم رتبه هجدهم جهان را داشت، با افتتاح این کارخانه به رتبه چهاردهم جهان ارتقا یافت.

این در حالی است که تصاویر دریافتی از کارخانه و تحقیقات میدانی نشان می دهد متأسفانه آمار ارایه شده حقیقت ندارد و این مهم در صورتی تحقق خواهد یافت که کارخانه به صورت کامل راه اندازی شود، اما اکنون این پروژه تنها با حدود ۱۵ درصد ظرفیت تولید خود فعال شده و تا تکمیل آن شاید چندسال دیگر زمان لازم باشد.

رئیس صمت فارس: آلومینیوم جنوب به تدریج به ظرفیت کامل می رسد!

در این راستا رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت فارس گفت: آلومینیوم جنوب طرح ناقصی نیست بلکه کوره هایی که در این طرح بزرگ صنعتی ایجاد شده به مرور زمان در چرخه تولید قرار خواهد گرفت.

حمیدرضا ایزدی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: آلومینیوم جنوب به عنوان یکی از بزرگ ترین طرح های اقتصادی کشور به گونه ای است که جدیدترین تکنولوژی جهان در حوزه تولید آلومینیوم را داراست و این صنعت به علت به روز بودن تا کنون در کشور نمونه مشابهی نداشته است.

وی اضافه کرد: نبود مشابه این صنعت در کشور باعث شده تا تجربه خاصی میز برای بهره مندی از این صنعت در کشور وجود نداشته باشد این در حالی است که آلومینیوم جنوب یکی از صنایع انرژی بر است و تا کنون ۲۰۰ مگاوات برق نیاز داشته است.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی کند.
فایل آن را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

رئیس صمت فارس با اشاره به نوع فعالیت این صنعت آلومینیوم و میزان تقاضای این صنعت برای برق تصریح کرد: برقی که طرح صنعتی آلومینیوم جنوب پس از راه اندازی تمامی فازها نیاز دارد بالغ بر ۵۲۶ مگاوات خواهد بود.

او اضافه کرد: تمامی کوره هایی که این طرح صنعتی برای فعالیت ۱۰۰ درصدی نیاز دارد در این کارخانه نصب شده است لذا نبود تجربه کافی در این صنعت به علت به روز بودن و نداشتن نمونه مشابه در سطح کشور باعث شده تا تمامی خط های این کارخانه مورد استفاده تا کنون قرار نگرفته باشد.

وی در خصوص ظرفیت نهایی تولید آلومینیوم توسط این کارخانه متذکر شد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته حجم نهایی که این کارخانه می تواند تولید آلومینیوم داشته باشد که بالغ بر ۳۰۰ هزار تن است و فعالیت بخش های مختلف این کارخانه به صورت تدریجی خواهد بود.

ایزدی با اشاره به حجم فعالیت روزانه این صنعت تصریح کرد: طرح صنعتی آلومینیوم جنوب در ابتدا با بیش از ۵۰ کوره فعالیت خود را آغاز کرد این در حالی است که با توجه به اینکه بخش های مختلف این کارخانه به صورت تدریجی وارد مدار فعالیت می شوند لذا اکنون پس از آزمون و خطاهای مختلف بخش های بیشتر و کوره های بیشتری وارد فاز فعال شدند.

او در خصوص هدف نهایی این کارخانه نیز عنوان کرد: تا پایان امسال ظرفیت تولید این طرح صنعتی به بیش از ۱۰۰ هزار تن خواهد رسید و طی ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ این کارخانه به ظرفیت نهایی که سیصد هزار تن است می رسد.

ایزدی با اشاره به تأمین برق مورد نیاز این صنعت نیز یادآور شد: با توجه به اینکه این صنعت ۵۲۰ مگاوات برق نیاز دارد اکنون ۲۰۰ مگاوات برق مورد نیاز این صنعت تأمین شده و با توجه به عقد قرارداد با برق منطقه ای توسط شرکت مدیریت مربوط به این کارخانه لذا و ۳۲۰ مگاوات برق مورد نیاز برای بهره برداری از این طرح به صورت ۱۰۰ درصدی تأمین شده و تخصیص یافته است.

اما بررسی ها نشان می دهد علاوه بر آنکه هنوز ۸۵ درصد از واحد احیا به مرحله تولید نرسیده، در بخش آندسازی نیز که متشکل از سه واحد آند خام، پخت آند و میله گذاری است، هنوز هیچکدام از این واحدها به مرحله بهره برداری نرسیده است.

به هر روی، آنچه که مردم انتظار دارند تحقق عینی شعار سال و جهش تولید به معنای واقعی کلمه است. انتظار می رود مسئولان در ارائه آمار و ارقام بیش از پیش دقت کرده و بویژه در پروژه هایی شاخص ابتدا تمامی جنبه های طرح راست آزمایی و صحت سنجی شود.

آلومینیوم جنوب فعلاً در ایستگاه افتتاح نمایشی قرار دارد تا سرنوشت یک پروژه اقتصادی کلان به دست زمان سپرده شود.

دیدگاهتان را بنویسید