140626

وجود رانت در انتخاب پهنه های اکتشافی/ معادن بکر، دست نخورده باقی مانده است

دنیای معدن - صمدی گفت: در این چند سال گذشته متأسفانه ذخیره بزرگ در پهنه ها کشف نشده و مکانیزم این کار را دچار مشکلاتی کرده است.

به گزارش دنیای معدن، سعید صمدی رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران در گفت وگو یی درباره شفاف سازی در بحث اکتشافات، واگذاری معادن و مزایده ها، گفت: پهنه های معدنی در دنیا بسیار اهمیت دارند به طوری که شرکت های بزرگ در آن ها کار اکتشافات را انجام می دهند. اصولا زمانی که بر روی پهنه های معدنی فعالیت می کنیم، به ۲ تا ۳ ذخیره خوب معدنی خواهیم رسید اما متاسفانه در ایران این اتفاق به ندرت رخ می دهد.

او بیان کرد: یکی از مشکلات پهنه های معدنی، دخالت بخش های دولتی است، چرا که این پهنه ها باید توسط بخش خصوصی مدیریت شود و شرکت های دولتی اگر بخواهند در این حوزه کار کنند عملاً تولیدی نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: ایران کشوری با منابع معدنی بکر و دست نخورده/ وجود رانت در انتخاب پهنه های اکتشافی

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران افزود: متاسفانه در چند سال گذشته ذخیره بزرگی در پهنه ها کشف نشده و مکانیزم این کار را دچار مشکلاتی کرده است که بخشی از آن ها به سازمان های دولتی واگذار شده است.

صمدی بیان کرد: پهنه های معدنی اگر با مشارکت شرکت های بزرگ اکتشافی کار کنند به پیمایش خواهند رسید، اما متأسفانه همچنان این پهنه ها مغفول مانده اند و نشان دهند این است که در این عرصه موفق نبوده ایم.

او با بیان اینکه اکتشافات یکی از بحث های بنیادی حوزه معدن بوده و متاسفانه در پنجاه سال اخیر در کشور ما در زمینه اکتشافات کار جدی انجام نشده است، گفت: معدن یکی از پتانسیل هایی است که اقتصاد را از وابستگی به درآمد های نفتی نجات می دهد و از آنجا که از بخش های پیشران به شمار می رود در صادرات نیز نقش اساسی دارد.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران با اشاره به اینکه عمده اکتشافات در کشور، سطحی بوده است، گفت: متاسفانه مدتیست که در کشور اکتشافات عمیق رخ نداده است.

صمدی با تاکید بر اینکه در زمینه معدن به شناخت جامع نرسیده ایم، گفت: به طور کلی در زمینه معادن و ذخایر آن در کشور شناخت جامعی نداریم و همچنین پتانسیل های لازم برای اکتشافات موفق در دستمان نیست.

دیدگاهتان را بنویسید