137876

تشریح آخرین وضعیت واگذاری نافرجام آلومینیوم هرمزگان

دنیای معدن - نماینده مردم حوزه انتخابیه بندرعباس در مجلس آخرین وضعیت واگذاری نافرجام آلومینیوم هرمزگان را تشریح کرد.

جسین هاشمی تختی در تشریح آخرین وضعیت واگذاری آلومینیوم المهدی و هرمزآل بیان داشت: زمانی که برای نخستین بار موضوع واگذاری آلومینیوم المهدی و هرمز آل مطرح شد قبل از ورود سایر نمایندگان به این موضوع برای اولین بار در جلسه شورای بسیج کارگری در سپاه که نماینده کارگران آلومینیوم هم حضور داشت نسبت به این واگذاری اظهار نگرانی کردم و خواستار نظارت و پیگیری جدی شدم.

وی عنوان کرد: زمانیکه در جایگاه نمایندگی مجلس قرار گرفتم و آقای علی محمدی کارخانه را تحویل گرفت و بدنبال اخراج ۶۰۰ پرسنل آلومینیوم بود، اولویت اول بنده جلوگیری از کاهش تولید و اخراج پرسنل بود.

هاشمی تختی خاطرنشان کرد: در زمان واگذاری آلومینیوم المهدی برای آنکه کارگران این مجموعه بیکار نشوند و اطلاعاتی از ابتدا داشته باشیم از این مجموعه بازدید کردم. در آن زمان ۳۴۰ دیگ فعال بود.

به گفته این نماینده مجلس، زمانیکه کارگران در آستانه اخراج قرار گرفته بودند و برای حل این مشکل در مقابل استانداری تجمع کرده بودند بنده در استانداری حضور داشتم و سریع رایزنی ها را برای جلوگیری از یک اتفاق ناگوار در استان شروع کردم و با نصوری مدیرعامل مجتمع و معاون سیاسی استانداری جلسه مشترک برگزار شد.

وی تصریح کرد: از طریق مجلس پیگیر واگذاری پر ابهام مجتمع آلومینیوم المهدی و هرمزآل به علی محمدی شدیم. از ابتدا با توجه به اطلاعاتی که جمع آوری شده بود مطمئن شدیم که کارخانه با قیمتی نازل و حتی بدون توجه به حداقل قیمت کارشناسی واگذار شده است و حق دولت پایمال شده است.

هاشمی تختی ابرازداشت: به قوه قضائیه و وزارت اقتصاد نامه نوشتیم و خواستار رسیدگی در مورد این واگذاری و شائبه های آن شدیم این پیگیری ها به صورت جمعی از سوی نمایندگان مجمع انجام شد و هیچ کاری به صورت فردی انجام نشده است و حاصل کار گروهی و فعالیت تمام نمایندگان است.

وی اظهارداشت: در مقطعی بازداشت کارگران آلومینیوم مطرح شد و جلسه شورای تامین برگزار شد که بنده برای دفاع از حقوق کارگران از تهران به بندرعباس برگشتم و عنوان کردم که کارگران مشکل معیشتی و نگرانی از آینده شغلی دارند و مخل امنیت نیستند و بازداشت کارگران آلومینیوم منتفی شد.

نماینده مردم حوزه انتخابیه بندرعباس افزود: از طریق کمیسیون رفع موانع تولید به مسئولیت آقایان فولادگر و قوامی جلسه ای برگزار شد و نمایندگان آلومینیوم هرمزگان هم شرکت داشتند. علت این جلسه رو به تعطیلی بودن کارخانه و کاهش تولید از ۳۴۰ دیگ به ۱۲۰ دیگ بود و نگرانی کارگران در مورد تعطیلی کارخانه تشدید شده بود.

وی در مورد اینکه چرا کارخانه آلومینیوم هرمزگان در آستانه تعطیلی قرار گرفته بود، عنوان کرد: علی محمدی خریدار کارخانه پول مواد اولیه آن آلومینا را برای واردات از خارج کشور پرداخت نمی کرد و کارخانه جاجرم هم سهم مورد نیاز را ارسال نمی کرد همین عوامل موجب در آستانه تعطیلی قرار گرفتن کارخانه شده بود.

هاشمی تختی خاطرنشان کرد: در کمیسیون رفع موانع تولید مسئولان خصوصی سازی و وزارت اقتصاد حضور یافتند و اعتراضات شدیدی بر عدم نظارت صحیح خصوصی سازی بر واگذاری انجام شد. اعتقاد داریم این کارخانه هنوز مال دولت است و این فروش به نوعی اجاره به شرط تملیک است و تا اقساط پرداخت نشود دولت باید نظارت داشته باشد. اینها در نظارت بر روی پرسنل و تولید کارخانه کوتاهی کردند. اما خصوصی سازی عنوان می کرد ۶ ماه یکبار نظارت داشتند در حالی که این مدت زمان کافی بود تا کارخانه تعطیل شود.

وی گفت: در زمان فروش کارخانه شمش های زیادی در انبار کارخانه وجود داشت که متعلق به دولت بود اما خریدار از محل فروش این شمش ها سهم خود را پرداخت می کرد. روی اهلیت خریدار هم ابهام وجود داشت و شیوه اداره کارخانه نشان از تعطیلی زودهنگام کارخانه داشت.

این نماینده مجلس با بیان اینکه پیگیری نمایندگان هرمزگان منجر به خلعیت علی محمدی و واگذاری مجدد کارخانه شد. عنوان کرد: همچنان دو نگرانی وجود دارد. اول اینکه کارخانه تعطیل شود یعنی کسی که خریدار جدید خواهد بود امکان مدیریت صحیح را نداشته باشد و دوم بیکاری پرسنل است و نگران وقوع اعتراضاتی مانند هفت تپه این بار در بندرعباس هستیم و مشکلات امنیتی را در پی خواهد داشت.

وی مطرح کرد: توصیه ما به دولت این است که یا به مجموعه ای مانند غدیر، بنیاد مستضعفان و یا سایر مجموعه های با توانمندی مالی بالا واگذار شود که هم کارخانه تعطیل نشود و هم منافع به شخص خاصی نرسد و هم پرسنل حفظ شود. این توصیه را به استاندار و وزارت اقتصاد با جدیت مطرح کرده ایم.

هاشمی تختی با اشاره به بازدیدش از مجتمع آلومینیوم هرمزگان ابرازداشت: در ماههای گذشته بازدیدی از مجموعه آلومینیوم هرمزگان برای دلگرمی به کارگران و پرسنل این مجموعه داشتیم که متاسفانه برخی اقدام به ایجاد شائبه کردند که امیدوارم این افراد هم اگر دلسوز استان هستند همراه باشند اما بدنبال تخریب نباشد زیرا در فضای کنونی وحدت و همدلی راه گشای حل مشکل کارگران و کارکنان آلومینیوم هرمزگان است همه ما نسبت به معیشت کارگران و خانواده آنها مسئول هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید