136342

موانع زیرساختی بخش معادن سمنان برطرف شود

دنیای معدن -رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سمنان گفت: ظرفیت اشتغالزایی بخش معدن این استان در صورت رفع موانع زیرساختی و مشکل کم آبی می تواند دست کم تا 200 هزار نفر افزایش یابد.

علی اصغر جمعه ای افزود : در صورت فراهم شدن زیرساختهای لازم، بخش معدن می تواند 60 درصد بار اقتصادی در سمنان را به دوش بکشد.
وی با بیان این که این سمنان دارای غنی ترین پوسته شکل گیری موادمعدنی است، اظهارداشت : این استان با دارا بودن رتبه نخست ذخیره چندین مواد معدنی در کشور از ظرفیت های قابل توجهی برای کاهش آمار بیکاری برخوردار است.
به گزارش ایرنا، 40 درصد گچ، 60 درصد نمک ، 95 درصد سلستین، 95 درصد زئولیت، 15 درصد سولفات سدیم، 15 درصد زغالسنگ و 20 درصد کرومیت کشور در استان سمنان اکتشاف می شود.
جمعه ای، اکتشافات سطحی را یکی از مشکلات معدنی استان برشمرد و تصریح کرد: بر اساس استاندارد جهانی باید عملیات اکتشاف مواد معدنی تا عمق 500 متری صورت گیرد در حالی که متوسط آن در سمنان فقط 10 متر است.
رییس اتاق بازرگانی سمنان با بیان این که 40 درصد از واحدهای معدنی استان به دلیل کمبود آب، خام فروشی و نبود بازار فروش غیرفعال است، ادامه داد: تنها در 2 سال گذشته بیش از 10 واحد معدنی استان به دلیل کمبود آب تعطیل شد که باید با اتخاذ تدابیر منسجم این واحدها را به چرخه تولید بازگرداند.
وی تعداد افراد مشغول کار در واحدهای معدنی سمنان را دست کم پنج هزار نفر اعلام و اضافه کرد: چالش کمبود آب دلیل اصلی اجرایی نشدن طرح های توسعه ای بخش معدن استان است.
جمعه ای تامین زیرساخت را مهمترین نیاز معدنکاران برشمرد و گفت : معادن تنها نیاز به انرژی آب و برق و راه دسترسی دارند که تامین آن از وظایف قانونی نهادهای دولتی است.
استان سمنان 2 هزار و 10 پروانه بهره برداری بخش صنعت و معدن دارد که متوسط بهره وری این واحدها با اجرای برنامه های دولت تدبیر به 42 درصد رسید و تعداد واحدهای غیرفعال نیز در این استان در این دولت از 33 درصد به 27 درصد کاهش یافت.
40 نوع ماده معدنی و سالانه نزدیک به 16 میلیون تن مواد معدنی در استان بیش از 700 هزار نفری سمنان استخراج می شود.

دیدگاهتان را بنویسید