133806

اختصاص بودجه یک و نیم میلیاردی برای معادن کوچک و روستایی

دنیای معدن -کرباسیان از اختصاص بودجه یک و نیم میلیاردی برای معادن کوچک و روستایی خبر داد و گفت: این امر در آینده موجب افزایش اشتغال زایی در این حوزه خواهد شد.

مهدی کرباسیان مدیرعامل سازمان توسعه ونوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در حاشیه نشست خبری این سازمان اظهار کرد: یکی از بحث های مهم اقتصاد مقاومتی توجه به معدن و صنایع معدنی است که با کمک رسانه ها توانستیم این موضوع را در اولویت برنامه های دولت و مجلس شورای اسلامی هم قرار دهیم.

وی در ادامه افزود: وزارت صنعت معدن و تجارت از ایمیدرو خواست که یک نقشه راه ۴ ساله برای توسعه معدن و صنایع معدنی ارائه دهد.

کرباسیان اضافه کرد: نقشه راهی با ۷۶ بند توسط ایمیدرو تهیه شده و به مجلس شورای اسلامی ارائه داده‌ایم که اجرای آن مستلزم همکاری و هماهنگی دولت، ایمیدرو، وزارت صمت، مجلس و فعالان بخش خصوصی است.

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تصریح کرد: بحث تأمین زنجیره فولاد یکی از مهمترین بندهای طرح ذکر شده است که به دلیل واگذاری های اشتباهی که در سال های گذشته به نام خصوصی سازی در حوزه معدن صورت گرفت زنجیره فولاد را از هم گسسته کرد.

وی با اشاره به تشکیل جلسات متعددی با مسوولان، پیمانکاران در بخش خصوصی معدن گفت: توجه به ماشین آلات و تکنولوژی معدنی برای پیشرفت این حوزه از اهمیت بالایی برخوردار است و پیشنهاداتی در این زمینه به وزارت، صنعت و معدن و تجارت ارائه داده و امیدواریم در آینده شاهد پیشرفت های خوبی در زمینه تکنولوژی معادن باشیم.

این مقام مسوول با تأکید بر پیگیری موازین اقتصاد مقاومتی بیان کرد: قرار است؛ دولت و مجلس در خصوص معادن کوچک و روستایی بودجه یک و نیم میلیاردی اختصاص دهند که این امر در آینده موجب محرومیت زدایی در این حوزه و افزایش اشتغال زایی خواهد شد.

کرباسیان ادامه داد: یکی از اتفاقات خوبی که در دولت دوازدهم رخ داد، هماهنگی بین ایمیدرو و سازمان زمین شناسی بود که اولین جلسه آن نیز سه شنبه هفته آینده برگزار خواهد شد .

رییس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران تصریح کرد: در سال های گذشته در حوزه معدن بیشتر صادرکننده مواد خام بودیم، به طوریکه صادرات سنگ آهن به خارج از کشور 23 میلیون تن بود، اما بر اساس آمار در 8 ماهه نخست امسال میزان صادرات آهن اسفنجی 14 درصد، کنسانتره 18 درصد و گندله 26 درصد افزایش داشته است.

سهم صادرات ۲۲ درصدی معدن از کل صادرات کشور

وی در ادامه گفت: مجموع صادرات زنجیره فولاد در سال گذشته 5 میلیون و 80 هزار تن بوده است و پیش بینی می کنیم با ادامۀ روند رو به رشد کنونی، این عدد به 8 میلیون تن خواهد رسید.

این مقام مسوول تاکید کرد: سهم صادرات 22 درصدی معدن از کل صادرات کشور نشان دهنده آن است که معدن و صنایع معدنی یک حوزه اشتغال زا بوده و می تواند درآمد خوبی برای کشور ایجاد کند.

کرباسیان با اشاره به افتتاح کارخانه های نیریز و سبزوار و گندله سازی سنگان اذعان کرد: سنگان در گذشته منطقه محرومی بود که با سرمایه گذاری وسیعی که در جهت گسترش معادن این منطقه صورت گرفت، حدود 4 هزار شغل ایجاد شد و با افتتاح کارخانه های سنگان در آینده اشتغال پایدار بیشتری برای منطقه و استان بوجود خواهد آمد.

ایجاد 45 هزار شغل، دستاورد ایمیدرو

مدیرعامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، اضافه کرد: ایمیدرو توانسته ظرف چند سال گذشته 45 هزار شغل به طور مستقیم و غیر مستقیم ایجاد کند و در این سازمان سعی کرده ایم همیشه حامی بخش خصوصی باشیم و هر جا که بخش خصوصی آمادگی داشته باشد ما خود را کنار می کشیم.

وی تصریح کرد: علاوه بر تکمیل طرح های نیمه تمام، جذب سرمایه از بخش خصوصی، بهره برداری از 7 طرح فولادی، ایمیدرو چند پروژه بزرگ دیگر را هم آغاز کرده که یکی دیگر از آنها پروژه معدن تیتانیوم کهنوج است که با تکنولوژی استرالیا و اروپا کار مهندسی و به زودی عمل اجرایی آن آغاز خواهد شد. همچنین شرکت آلمینیوم جنوب نیز پس از شروع موفقیت فعالیت های خود، قصد دارد ظرفیت تولید را افزایش دهد.

این مقام مسوول یادآور شد: از 250 هزار کیلومتر مربع عملیات اکتشافی ما در کشور 45 هزار آن به مرحله رسیده که آگهی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی داده ایم و تا پایان سال نیز 17 محدوده دیگر نیز به اکتشاف خواهد رسید.

کرباسیان در پایان گفت: برای حفظ محیط زیست و عدم آسیب دیدگی آن، از بهترین مشاوران دنیا در حوزه محیط زیست کمک گرفته ایم.

مهدی کرباسیان در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران گفت: معدن و صنایع معدنی از جمله مباحث مطرح شده حائز اهمیت در اقتصاد مقاومتی است که بر این اساس، در برنامه دولت دوازدهم نیز این بخش مورد توجه قرار گرفته و رئیس جمهور در سخنرانی خود در مجلس شورای اسلامی و همچنین عملکرد صدروزه دولت کنونی نیز از معدن و صنایع معدنی به عنوان یکی از مباحث مهم یاد کرده اند.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود:با توجه به اولویتی که وزیر صنعت، معدن و تجارت به معدن و صنایع معدنی داده است، از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران درخواست شده تا نقشه راه چهارساله را برای این بخش تهیه کند که بر این اساس جلسات متعددی با دست اندرکاران حوزه معدن و صنایع معدنی اعم از کارآفرینان و انجمن ها برگزار کردیم که نقشه راه با ۷۶ بند، تهیه و به مجلس ارایه شده است، ضمن اینکه دولت نیز این طرح را دریافت کرده است. در نهایت با این نقشه راه تلاش داریم که حوزه معدن و صنایع معدنی را از جایگاه بهتری برخوردار کنیم.

وی تصریح کرد: با واگذاری‌های بی‌مورد زنجیره تولید معدن و صنایع معدنی گسسته شد که در تلاش هستیم تا این ارتباط را مجدد برقرار سازیم. این در حالی است که راهکارها و پیشنهادهای تشکل‌ها و پیمانکاران بخش‌خصوصی ارایه شده است؛ این در حالی است که نزدیک به ۴۰۰ میلیون تن ظرف سالهای آینده باید کار برداشت معدنی اعم از باطله برداری و معدن داشته باشیم، ضمن اینکه ماشین آلات و تکنولوژی‌های جدید نیز باید مدنظر قرار گیرد، بر این اساس پیشنهادی به وزیر صنعت ارایه شده است تا کار را به نحو بهتری پیش برد.

کرباسیان با اشاره به پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، معادن کوچک را مدنظر قرار داد و خاطرنشان کرد: مجلس و دولت قرار است که ۱.۵ میلیارد دلار برای رفع محرومیت زدایی نقاط محروم به ویژه روستاها هزینه کنند که در این رابطه آیین نامه ای در دولت تصویب شده که معادن کوچک و روستایی نیز دیده شده بود، اکنون هم اعتقاد داریم که این حوزه اشتغالزا است و بنابراین پیشنهاد ما این است که از صندوق بیمه صنایع معدنی استفاده شود.

وی با بیان اینکه قرار است رابطه نزدیکی بین ایمیدرو و حوزه سازمان زمین شناسی برقرار شود که بر این اساس اولین جلسه سه شنبه هفته پیش رو، برگزار خواهد شد، گفت: ایران تا سال ۹۴ تنها در حوزه معدنی، صادرکننده مواد خام بوده است؛ به نحوی که سال ۹۲ معادل ۲۲ میلیون تن صادرات سنگ آهن داشتیم، اما در هشت ماهه سال جاری، میزان صادرات آهن اسفنجی کشور ۱۴ درصد افزایش یافته و در تولید کنسانتره نیز ۱۸ درصد رشد را تجربه کرده ایم، ضمن اینکه تولید گندله نیز ۲۶ درصد افزایش صادرات را داشته ایم، این در حالی است که تا سال گذشته گندله را از بحرین وارد می کردیم.

معاون وزیر صنعت، میزان صادرات زنجیره فولاد را ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تن عنوان و تصریح کرد: اگر این روند ادامه یابد، به هشت میلیارد دلار صادرات دست خواهیم یافت، به این معنا که ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور از معدن و صنایع معدنی تامین می شود. ضمن اینکه ۲۲ درصد از صادرات کشور نیز در این حوزه متمرکز است.

کرباسیان با تاکید بر اینکه باید سرمایه گذاری کوتاه مدت در حوزه معدن و صنایع معدنی صورت گیرد تا بهره برداری بلندمدت از آن حاصل شود، خاطرنشان کرد: آهن اسفنجی نیریز و سبزوار در دیماه پیش رو آماده افتتاح خواهد بود. البته ایمیدرو ظرف سالهای گذشته، به صورت مستقیم و غیرمستقیم ۴۵ هزار شغل ایجاد کرده است؛ در حالیکه سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی حامی بخش خصوصی و کارآفرینان است و هر جا که این بخش آمادگی داشته باشد، از آن بخش خارج خواهیم شد.

وی افزود: به جز معدن سنگان که در یک برنامه زمانی، به بخش خصوصی واگذار می شود، مابقی معادن را به بخش خصوصی واگذار کرده است؛ در این میان یکی از اتفاقات خوب این بود که جدا از تکمیل طرح های نیمه تمام و ۸ هزار میلیارد تومان جذب سرمایه از بخش خصوصی، پروژه مهدی آباد و سایر پروژه ها اعم از جلال آباد را در حال پیشرفت داریم، ضمن اینکه پروژه هایی همچون تیتانیوم کهنوج را هم شروع کرده ایم که کارخانه گندله و کنسانتره آن نیز شروع شده است.

رئیس هیات عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: عملیات اجرایی سنگان از یکماه آینده شروع خواهد شد، ضمن اینکه آلومینیوم جنوب نیز در دولت یازدهم آغاز شده و در اواخر سال آینده ۳۰۰ هزار تن به ظرفیت تولید آلومینیوم اضافه خواهد کرد، ضمن اینکه پروژه های نیمه تمام حوزه مس نیز در حال انجام است.

وی افزود: نکته حائز اهمیت آن است که پروژه های جدید نیز تعریف شده که بر این اساس، از ۲۵۰ هزار کیلومتر عملیات اکتشافی در کشور، ۴۵ هزار کیلومتر به مرحله انتشار آگهی رسیده که در ۱۵ محدوده امیدبخش سرمایه گذاران بخش خصوصی سرمایه گذاری کنند، ضمن اینکه تا پایان سال ۱۳ محدوده در کنار ۴ محدوده ای که ظرف دو هفته آینده اعلام می شود، برای سرمایه گذاری آگهی خواهد شد.

کرباسیان با اشاره به آغاز اجرای فاز دوم آلومینیوم جنوب با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن تولید آلومینیوم در آینده ای نزدیک خاطرنشان کرد: کارخانه تولید مواد اولیه آلومینیوم و فولاد، ظرف چند روز آینده برای جذب سرمایه گذاری آگهی خواهد شد، ضمن اینکه یکی از اتفاقات خوب، طرح پتاس خور و بیابانک بود که از شورابه دریاچه نمک استفاده خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه در ۲۵۰ کیلومتر ۴۰۰ محدوده امیدبخش کشف شده است، گفت: اکثر معادن ایران روباز است؛ اما در حوزه معادن عمیق هنوز کاری صورت نگرفته است، بر این اساس خوشبختانه در استان یزد، حفاری ۲ هزار متری صورت گرفته است که در این بین، بیش از ۲ میلیارد تن ذخیره معدنی سنگ آهن با عیار بالا به کشور اضافه شده است؛ بر این اساس کل ذخایر سنگ آهن کشور ۳ میلیارد تن است؛ البته در این رابطه نیاز به تکنولوژی داریم که بر این اساس از بهترین مشاوران خارجی بعد از برجام استفاده کرده ایم و در فناوری وتکنولوژی از این افراد استفاده شده است.

دیدگاهتان را بنویسید