129188

از سرگیری فعالیت شرکت سرب و روی ایران در زنجان

دنیای معدن - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: شرکت ملی سرب و روی ایران در این استان، با تمهیدات زیست محیطی، فعالیت خود را از سر گرفته است.

سیدرضا موسوی افزود: پس از اتفاقات چهار سال گذشته و پلمپ شدن این واحد صنعتی، تمهیداتی برای افزایش ملاحظات زیست محیطی در این شرکت انجام شد.
وی یادآورشد: هم اکنون سیستم کنترل آلودگی هوای این شرکت به روز رسانی شده و مشکلی خاصی از این بابت وجود ندارد.
موسوی اظهار کرد: پسماندهای سرب و روی جزء پسماندهای ویژه و حاوی فلزات سنگین هستند اما محل مناسب و مورد تاییدی در شرکت سرب و روی ایران برای انباشت و جمع آوری این پسماندها در نظر گرفته شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت: اقداماتی هم در این شرکت برای خروح پساب پیش بینی شده است و تا حدودی پسماندها به شکل اصولی انبار می شوند.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص دود قارچی شکل خروجی از این شرکت، جلسه های متعددی برگزار و موضوع و راهکارهای مدیریت آن بررسی شد.
موسوی مهمترین علت مشاهده این دود خروجی قارچی شکل را اختلاف دمای محیط با بخار خارج شده از دود کش های شرکت اعلام کرد و ادامه داد: با همکاری مدیر عامل این شرکت، برنامه عملیاتی 6 ماهه برای مدیریت پسماندهای موجود و دود خروجی ارائه شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست با بیان اینکه یکی از نگرانی مسئولان این استان، مدیریت پسماندهای ویژه است، گفت: بناست با استفاده از تجربه سازمان های بین المللی فعال در حوزه محیط زیست، آموزش های کاربردی در این خصوص به کارشناسان، مسئولان و فعالان حوزه صنایع معدنی ارائه شود.
شرکت ملی سرب و روی ایران، با 400 نیروی کار و 30 سال سابقه فعالیت، مرداد سال 92 درپی اعتراض تعدادی از شهروندان زنجانی نسبت به خطرات احتمالی ناشی از فعالیت آن و به دستور استاندار وقت پلمپ و پس از یک سال بررسی، واحد روی این شرکت دوباره فعال شد.
طی این مدت، مسئولان پیگیر انتقال پسماندهای این شرکت به منطقه 'چپ چپ' و راه اندازی مجدد آن در منطقه مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست بودند اما در نهایت این موضوع در سال 94 به طور کامل رد شد.
شرکت ملی سرب و روی ایران یکی از بزرگترین صنایع فعال کشور در حوزه تولید و فرآوری سرب و روی محسوب می شود که از سال 60 فعالیت خود را با استفاده تکنولوژی منتقل شده از اروپا آغاز کرد.
زنجان قطب صنایع معدنی سرب و روی کشور به شمار می آید که سالانه بیش از 70 درصد محصول مورد نیاز کشور در این زمینه را تولید می کند.

دیدگاهتان را بنویسید