128192

افزایش نیاز جهانی به سرب و روی در سال های نه چندان دور

دنیای معدن - با رشد و توسعه در صنعت و همچنین افزایش جمعیت در جهان، نیاز بشر به مواد معدنی روبه افزایش خواهد بود. این در حالی است که ذخیره برخی از موادمعدنی از جمله فلزات پایه روبه اتمام است و با این حال نیاز بازار به این دست از مواد معدنی روند افزایشی دارد.

بنابراین در آینده جنگ بر سر مواد معدنی خواهد بود و دارندگانش صاحب ثروت خواهند شد. یکی از کامودیتی هایی که پیش بینی می شود در آینده ضمن داشتن بازار تقاضای قابل قبول با رشد قیمتی قابل توجهی روبه رو شود سرب و روی است. به همین دلیل سرمایه گذاری برای کشف کانسارهای دور از چشم مانده این دو فلز پاراژنز می تواند با سودآوری چشمگیری همراه شود. در این زمینه شاهدیم ایران به عنوان یکی از کشورهای دارنده این دو کانی، درحال سرمایه گذاری مناسبی از سوی بخش خصوصی واقعی و همچنین دولت است و پیش بینی می شود ایران در آینده بتواند در جرگه قدرتمندان و دارندگان این فلزات پایه قرار گیرد.
ظرفیت بالای مواد معدنی در ایران
بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در جریان سومین همایش نقش معدن و صنایع معدنی در توسعه و اقتصاد کشور که چندی پیش در یزد برگزار شد نگاهی به وضعیت سرب و روی کشور داشت و گفت: استان یزد، یک استان با ظرفیت معدنی بالاست که تا امروز قطب سنگ آهن کشور بوده و با بهره برداری و رونق گرفتن معدن سرب و روی مهدی آباد که پس از ۳۰سال توقف به همت مسئولان استان و وزارت صنعت، معدن و تجارت و ایمیدرو دوباره راه اندازی شده، به قطب جدید سرب و روی کشور نیز تبدیل می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ایران دارای منابع معدنی گسترده است افزود: ایران یک درصد مساحت دنیا، یک درصد جمعیت جهان و ۷درصد از ذخایر دنیا را با ارزش ۷۰۰میلیارد دلار دارد که باید استحصال شوند و این ثروت بالقوه به ثروتی بالفعل تبدیل شود. افزایش فعالیت های اکتشافی در کشور می تواند روی این اعداد و ارقام اثرگذار باشد.
شکوری افزود: با نوسانات نزولی نرخ کامودیتی های معدنی، انگیزه برای سرمایه گذاری کاهش می یابد و سرمایه گذاران ریسک سرمایه گذاری در این بازار نوسانی را انجام نمی دهند. اما مقایسه بازار فلز سرب و روی با دیگر فلزات پایه همچون سنگ آهن و کاتد مس نشان می دهد، بازار سرب و روی نوسانات کمتری نسبت به دیگر فلزات و مواد معدنی در سال های گذشته داشته و این موضوع جذابیت و مزیت نسبی برای صاحبان سرمایه به منظور سرمایه گذاری در این صنعت ایجاد می کند. حدود ۲۵درصد از سهم اکتشافی جهان به اکتشاف ذخایر فلزات پایه مانند سرب و روی اختصاص دارد که این میزان به خوبی اهمیت تولید این فلز پایه را نشان می دهد.
به گفته وی، ضریب همبستگی نرخ و ظرفیت ها در تولید سرب و روی نشان می دهد، افزایش نرخ مواد معدنی باعث توسعه بخش معدن در حوزه سرب و روی شده و کاهش نرخ مواد معدنی منجر به کم شدن روند رشد این حوزه می شود. در سال ۲۰۱۶م با وجود کاهش تقاضایی که در امریکا و اروپا ایجاد شد، افزایش تقاضای چین و هند باعث شد کمبود عرضه ۲۸۶هزار تنی در بازار سرب و روی رخ دهد. همچنین کاهش موجودی انبارها و کاهش میزان تولید استرالیا به عنوان بزرگترین تولیدکننده روی، موجب برهم خوردن توازن عرضه و تقاضا شد و این موضوع نرخ سرب و روی را افزایش داد.

دیدگاهتان را بنویسید